top of page

Accordeons

Diatonisch accordeon 

Op zoek naar een compact instrument dat eenvoudig te bespelen is en een charmante uitstraling heeft? Dan is een diatonische accordeon geknipt voor jou! Van een éénrijer melodeon tot een vijfrijer Stevrische harmonica, hier vind je beslist wat je zoekt.

 

Viseur is een gedeponeerd huismerk van accordeons, harmonica's en toebehoren, opgericht in 2003. De vraag naar een eenvoudige, betaalbare diatonische twee rijer, acht bas voor beginnende accordeonisten was er al een tijdje.

 

Fonkelende ogen en kreten vol ongeloof toen Iwein na lang onderzoek met het viseurtje kwam aandraven. De accordeon beantwoordt dan ook volledig aan de noden van onervaren spelers. Inmiddels is Viseur een begrip geworden in België. Zelfs in Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Mozambique en Kenia kan je er vinden!

Chromatisch accordeon 

Of je nu een doorgewinterde jazzmuzikant bent, of je eerste stapjes zet in de wereld van folk, klassieke muziek en musette: wij bieden systemen (ook rechte bassen/Belgische bas) aan voor alle speelniveaus en -stijlen.

 

Samen met jou gaan we op zoek naar een accordeon die zo dicht mogelijk aansluit bij jouw wensen, rekening houdend met de bouwtechnische aspecten (klant, ergonomie) en het beschikbare budget. Onze jarenlange kennis over de verschillende stemmingen en hun invloed op de klank, komt uitstekend van pas.

Convertor

Accordeons met melodiebas bieden de meeste speelmogelijkheden.

Het instrument laat toe om polyfonische muziek te maken. Daarnaast geeft het je de vrijheid om akkoorden te vormen die jij wil, in tegenstelling tot een standaardbas waar de akkoorden voorgeprogrammeerd zijn.

Midi 

Accordeons Viseur biedt ook elektronische accordeons en knopklavieren aan. Musictech uit Italië is onze premium leverancier in deze artikels.
 

Wil je je akoestische accordeon ombouwen naar een midi-accordeon? Dat is een kolfje naar de hand van HDS music (Duitsland) en MusicTech (Italië), met wie we al jaren samenwerken.​​
 

Bij midi-inbouw wordt er onderscheid gemaakt tussen systemen met of zonder balgdynamiek, met of zonder ingebouwde klankkaart en systemen voor linker-en/of rechterhand. Wil je hierover meer informatie? Kom langs! 

Tweedehands 

Neem snel een kijkje in de webshop en ontdek ons wisselend aanbod aan tweedehandsaccordeons! Zoek je een specifiek model of wil je jouw accordeon verkopen*? Wij helpen je graag!  

*Via consignatie wordt jouw accordeon toevertrouwd aan Accordeons Viseur. Wij verkopen het instrument dan in opdracht van jou, onder contractuele voorwaarden. Uitzonderlijk kan je rechtstreeks aan ons verkopen, als we specifiek op zoek zijn naar jouw accordeon. Wat we zoeken, vind je hier.

Wil je jouw accordeon aanbieden? Stuur ons dan een mailtje met een korte beschrijving van het instrument en een duidelijke foto. Die geeft ons een indicatie of het instrument voor ons interessant kan zijn. Als dat het geval is, kan je jouw accordeon binnenbrengen voor nader onderzoek.

Onze merken
2 rijer Viseur Laurent GC
Saltarelle Pastourelle II
Paolo Soprani Professional IA
80000.jpg
mengascini-56-c3-conv.jpg
Saltarelle Arcadia
bottom of page