top of page

NIEUWS

FAQ

Hoe kan je ons bereiken?

Elk uur is er een rechtstreekse treinverbinding vanuit Antwerpen naar Ruisbroek-Sauvegarde. Aankomst in Ruisbroek om 12 minuten voor het uur, vertrek in Ruisbroek om 12 minuten na het uur. Kom je met de auto, dan vind je twee gratis parkings op 100 meter van onze winkel. Met een bus vanuit Boom (bus 253, halte Ruisbroek Oud-Gemeentehuis) sta je op een kwartier in Ruisbroek.
 

Wat is de waarde van mijn instrument? 

Om te weten hoeveel je accordeon waard is, is het belangrijk om langs te komen met je instrument. Heb je een origineel aankoopdocument? Breng dit dan zeker mee.

Je instrument wordt volledig nagekeken, zodat we jou een correcte waarde kunnen meegeven. De schatting van een accordeon bedraagt € 50. Wens je bij schade een expertiseverslag voor de verzekering, dan kost dit eveneens € 50.

Ik heb twee verschillende riemen. Klopt dat?

Ja, de riem met het langste onderstuk wordt over de rechterschouder gehangen.

Hoe vervoer ik mijn accordeon? 

Vervoer je instrument steeds in de bijpassende koffer of rugzak. Ben je met de wagen? Probeer je accordeon dan recht te zetten en vermijd zoveel mogelijk schokken. Die zorgen er immers voor dat de stemmen los komen. Je accordeon neerleggen achter de zetel is geen goed plan! 

Hoe reageert mijn accordeon op de temperatuur? 

Hitte, koude en vocht moet je vermijden. Bij grote hitte kan de was in je accordeon namelijk smelten. Zet je instrument dus nooit vlakbij een warmtebron en laat het in de zomer zeker niet op de achterbank of in de koffer van je wagen liggen. Je accordeon beschermen tegen koude en vocht doe je door jouw instrument 's nachts niet in de wagen of in een onverwarmde ruimte te laten staan.

Ik wil accordeon spelen bij het kampvuur. Mag dat?

Niet aan te raden! Een accordeon is een echte stofzuiger. Stof laat tongen en ventielen blokkeren, waardoor je niet meer kan spelen.

Ik heb net een nieuw instrument en er klinken al enkele noten vals. Hoe komt dat?

Nieuwe of gereviseerde instrumenten moeten minstens vier weken ingespeeld worden. Tonen die tijdens die periode vals klinken, moeten nadien bijgesteld worden.

Speel in het begin nooit 'forte', maar laat de accordeon als het ware rijpen.

En tot slot: forceer nooit jouw accordeon! Door harder te spelen, wordt de klank niet beter. Integendeel.

Hoe houd ik mijn accordeon netjes?

Was je handen voor je begint te spelen, dat scheelt al een hoop vieze vlekken.

Gebruik nooit boenwas of solventen! Die ruïneren de celluloïd van je accordeon.

Het beste wat je kan doen, is je accordeon schoonmaken met een zachte doek. Een oude keukenhanddoek is uiterst geschikt.

Wat zijn de bankgegevens van Viseur?

Viseur Accordeons

BE21 3930 7293 5403

BIC: BBRUBEBB

Wanneer bestel ik mijn accordeon?

In augustus gaan alle bedrijven in Italië met vakantie. Wil je een accordeon om in september te starten? Bestel jouw instrument dan ten laatste voor Pasen!

Wanneer wordt mijn accordeon geleverd?

De levertermijn bedraagt doorgaans 2 tot 6 maanden, behalve als het instrument op voorraad staat in de winkel. Dit kan je makkelijk nakijken in onze webshop.

bottom of page